Lees ook ons corporate blog: platforme2e_logo_small

Nederland Werkt Online
Over op Google Apps | Cases

Over op Google Apps | Cases

Cloudcomputing is hot. Tien Nederlandse universiteiten stappen over op Google Apps. KLM migreerde in 2010 al ruim 11.000 mailaccounts naar Gmail. Hieronder vijf profielen van Nederlandse bedrijven die ook hun kantoorautomatisering online zijn gaan ondersteunen. In geval van Ahold is Nederland Werkt Online.nl daarbij betrokken geweest. Als onafhankelijke dienstverlener en partner van Google delen we graag deze getuigenissen.

Veel Nederlandse bedrijven beginnen over te stappen op Google Apps for Business. Net als 10 universiteiten die hun verhuizing naar Google Apps for Education vorige maand aankondigden. Deze bedrijven zijn overgestapt op Google Apps omdat het beschikt over intuïtieve toepassingen en het naadloze communicatie vergemakkelijk. Zo kunnen werknemers beter samenwerken. Hieronder een profiel van enkele van deze ‘overstappers’. Met daarbij de voordelen die ze sindsdien hebben ervaren.

Ahold

De grootste supermarktketen van Nederland met vestigingen elders in Europa en in de Verenigde Staten heeft 55.000 medewerkers die gebruik maken van Google Apps for Business. Ahold maakte de beslissing om naar Google Apps over te gaan om kosten te besparen en om werknemers te laten beschikken over een web-based platform voor communicatie en samenwerking. Medewerkers hebben toegang tot hun informatie en werken samen vanaf elke locatie: op hun computer op het werk of thuis, of  op een mobiel apparaat onderweg.

De Rijke Group

Een logistieke dienstverlener koos Google Apps voor de mogelijkheid om online samenwerking en communicatie te verbeteren. Door het gebruik van Google Talk en Google+ Hangouts, ze zijn in staat om informatie sneller te delen met collega’s in internationale vestigingen, in plaats van alleen te e-mailen en elkaar  persoonlijk te moeten treffen.

Wegener Media

De grootste Nederlandse uitgever van lokale en regionale media heeft onlangs 4.500 medewerkers laten overstappen op Google Apps for Business. Hun migratie past goed bij de transformatie van traditionele uitgeverij naar een mediabedrijf dat digitale content levert. In de nieuwssector kunnen minuten, in plaats van uren, een verschil maken. Google Apps stelt haar personeel in staat hun e-mail en agenda te openen, Google Talk te gebruiken om collega’s direct te raadplegen en tegelijkertijd te werken aan hetzelfde document, ongeacht tijd of plaats.

Instituut voor Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is overgestapt op Google Apps for Business zodat hun werknemers in staat zijn om overal samen te werken. Met behulp van Google Docs heeft iedereen gemakkelijke toegang tot de nieuwste versie van documenten waarmee ze werken binnen de projecten. Medewerkers maken Google+ profielen waardoor ze in staat zijn om snel en eenvoudig van het hele bedrijf een digitaal smoelenboek te maken. Werknemers kunnen een beschrijving van hun verantwoordelijkheden plaatsen, hiermee biedt Google werknemers de mogelijkheid om eenvoudig de mensen die ze nodig hebben te vinden en daarmmee in contact te komen om zo waardevolle inzichten te delen.

Deli XL

Een totaalleverancier voor de foodservice markt ontdekte dat veel werknemers privé al werkten met producten van Google, zoals Gmail en Google Docs. Hierdoor waren ze in staat om de overgang voor medewerkers snel en naadloos te laten verlopen. Deli XL merkte een hoger niveau van zelfredzaamheid bij de medewerkers die gebruik maken Google’s online ondersteuning. Hierdoor verminderde de druk op Deli XL’s eigen technische ondersteuning met 25%.

Een grote verscheidenheid van Nederlandse bedrijven gebruiken Google Apps for Business. Ze hebben de wens gemeen om werknemers te helpen beter te laten samenwerken. Als de druk om concurrerend te blijven en vooruit denken toeneemt, kan Google Apps helpen om kosten te besparen door cutting edge technologie beschikbaar te stellen aan werknemers. Het spreekt voor zich dat Nederland Werkt Online.nl daarbij graag helpt.

 • Freerk Terpstra,
 • 12 juli 2012

Reacties

 • Rene Lansink, 21 juli 2012 at 11:29 | Beantwoorden

  Graag referentie van Wegener eraf halen daar Caase.com de Integrator is geweest !

  mvg, Rene Lansink

  • Sam van Buuren, 23 juli 2012 at 10:40 | Beantwoorden

   Rene, dank voor je reactie. Blogs aanpassen doen we niet. Er over van gedachten wisselen kan natuurlijk wel. Het betreft een ‘gone Google’ artikel zoals dat ook eerder op ‘Official Google Enterprise Blog’ heeft gestaan. Ook daar staat per project niet de partner genoemd. Door jouw comment is in ieder geval duidelijk dat Caase.com Wegener heeft begeleid, proficiat!

 • Rene Lansink, 23 juli 2012 at 10:50 | Beantwoorden

  Hoi Sam, ok maar niet iedere organisatie welke is “Gone Google” wil in de publiciteit. Het ging me niet om onze organisatie Caase.com maar meer uit bescherming van de klant. Anyway bedankt voor je reactie, hartelijke groet. Rene

Plaats een reactie