Lees ook ons corporate blog: platforme2e_logo_small

Nederland Werkt Online
Uw social platform

Al je acties in Remember The Milk

Remember The Milk is een online tool die je herinnert aan wat, wanneer en waar gedaan moet zijn. Want met een druk bezet bestaan en veel zaken aan je hoofd wil je wel eens iets vergeten. Hoogst vervelend als het gaat om een pak melk. Erger is het wanneer een potentiële klant zich afvraagt waar die offerte blijft. Met Remember The Milk blijft je takenlijst overzichtelijk en zie je niets over het hoofd.

Remember The Milk bestaat al enkele jaren en heeft zich bewezen als een zeer goede online takenmanager. Stel via de browser gemakkelijk taken en herinneringen in. Maar ook door middel van een app voor iPhone, Android of iPad. Herinneringen ontvangen in je mailbox. Of via SMS en chatprogramma’s als MSN en Skype. Remember The Milk werkt goed samen met andere diensten als Gmail, Outlook en Google Agenda. En het is beschikbaar in het Nederlands. In deze (Engelstalige) video wordt uitgelegd hoe het werkt.

Taken instellen

Nadat een account bij Remember The Milk is aangemaakt, kun je aan de slag. Voeg een taak toe en vul desgewenst in hoeveel tijd er voor nodig is en wanneer de deadline is. Geef eventueel een locatie aan, voeg notities toe en deel taken met contactpersonen. Bij iedere taak kan worden ingesteld welke prioriteit deze heeft. Taken kunnen eenvoudig met telkens een dag worden uitgesteld.

Overzichtelijk taken beheren

Om je takenlijst overzichtelijk te houden, biedt Remember The Milk diverse mogelijkheden. Uiteraard door herinneringen te sturen. Wanneer en hoe vaak je deze herinneringen wilt ontvangen, is allemaal in te stellen. Indelen van taken gaat ook gemakkelijk. Dit kan door gebruik te maken van de standaard lijsten als persoonlijk, werk en studie maar eigenlijsten toevoegen kan ook. Door daarnaast tags te koppelen aan een taak, creëer je Smart Lists. Het gebruik van sneltoetsen maakt het beheer sneller en gemakkelijker. Hoewel Remember The Milk altijd en overal – ook offline – te gebruiken is, kan een overzicht op papier ook fijn zijn. Daarvoor bestaat de mogelijkheid een weekplanner uit te printen.

Koppelen met andere tools

Remember The Milk werkt goed samen met andere diensten. Voeg taken toe via e-mail of direct messages in Twitter. Ook is er een extensie beschikbaar voor Google Chrome. Alle diensten zijn hier te vinden. Een groot deel van deze mogelijkheden is beschikbaar in de gratis versie. De volledige versie kost $ 25 per jaar. Daarmee is bijvoorbeeld automatische synchronisatie met de iPad en Outlook mogelijk.

Aan de slag

Efficiënter werken en je tijd beter indelen doe je met Remember The Milk. Maar je kunt nog meer tijd besparen. Volg daarvoor de training Slim werken met computers van Nederland Werkt Online.nl.

  • Thalita van Heems,
  • 18 mei 2012

Plaats een reactie

Verbinden en verbeteren