Lees ook ons corporate blog: platforme2e_logo_small

Nederland Werkt Online
Uw social platform

Bellen en samenwerken met Skype

Skype is gestart als een programma om via internet gratis telefoongesprekken te kunnen voeren met iemand die ook over Skype beschikt. Daarmee was Skype in 2003 baanbrekend op software- en communicatiegebied. Ondertussen is Skype verder ontwikkeld tot een compleet pakket voor alle directe communicatie tussen mensen. Van sms’en en videoconferencing tot online samenwerken en goedkoop bellen naar het buitenland.

Iemand die online wil werken, ontkomt bijna niet aan Skype. Vanwege het gemak en mogelijkheden. Skype is er als toepassing voor op de computer maar is ook beschikbaar als app voor smartphone en tablets. Skype is de oplossing om in contact te blijven met familie in het buitenland. Maar ook om onderweg met een smartphone deel te nemen aan een online (video) vergadering. Tegen geringe tarieven is het mogelijk om naar zowel vaste als mobiele nummers te bellen met Skype.

Gratis face-to-face communicatie

Na een account bij Skype aangemaakt te hebben, kun je gaan bellen met andere gebruikers van Skype. Dit is gratis. Op die manier kan het een aardige kostenbesparing opleveren wanneer alle collega’s binnen de organisatie gebruik maken van Skype. Met een webcam of op bijvoorbeeld de iPad is videobellen mogelijk. Met de optie om je beeldscherm te delen kun je online samenwerken. Combineer dit met videobellen en samenwerken vanaf waar dan ook op de wereld is mogelijk. Binnen een gesprek kunnen direct bestanden en links verstuurd worden via de chatfunctie. Een hele krachtige toepassing is de combinatie met Google Docs. Je kunt dan live samenwerken in een gedeeld tekstdocument terwijl je daar met elkaar over praat. Als het gesprek is afgelopen zijn ook de aantekeningen gereed.

Extra opties voor online samenwerken

Skype is uit te breiden met diverse betaalde opties. Door prepaid tegoed aan te schaffen of met een abonnement. er zijn verschillende pakketten. Een premium pakket om gebruik te maken van videoconferencing is ideaal voor een organisatie die online werkt. Voor veel telefonisch contact met het buitenland kan een abonnement voor Skypen naar vast en mobiel een goede oplossing vormen. Zo is het mogelijk om voor € 5 per maand onbeperkt te bellen naar vaste en mobiele nummers in de Verenigde Staten. Zie Skype voor Business voor alle mogelijkheden.

Eigen online telefoonnummer

Naast een gebruikersnaam bij Skype kun je ook een online nummer te krijgen. Anderen kunnen je dan bellen op dat nummer vanaf iedere telefoon. Door klik en bel te installeren zijn telefoonnummers op webpagina’s met één klik te bellen vanuit Skype. Met de opties die Skype biedt, is een abonnement bij een traditionele provider bijna overbodig. Skype kan (nog) niet exact dezelfde service bieden. Alarmnummers bellen met Skype is bijvoorbeeld niet mogelijk.

Aan de slag

Skype is een stabiele service voor online communicatie. Onmisbaar bij het nieuwe werken. Vanwege de vele mogelijkheden, flexibiliteit en mogelijke kostenbesparing. Volg onze training slimmer online werken en leer in enkele uren hoe je optimaal gebruik maakt van nog meer online tools.

 • Thalita van Heems,
 • 29 maart 2012

Reacties

 • Typerenda, 10 april 2012 at 15:33 | Beantwoorden

  Beste mensen,
  We hebben hier in Frankrijk per sateliet(Eutelsat) een Internetverbinding, onze laptop Wifi en desktop direct op Router.
  Voor de zoveelste keer hebben muizen onze telefoonkabels van onze vaste tlefoonverbinding aangevreten. Het schijnt dat ze coax nite zo graag pruimen.
  Kortom we willen overschakelen op telefonie per Internet. We denken aan een Skype oplossing.
  Kan iemand me helpen met antwoorden op de volgende vragen.
  1. Kan ik dan de vaste telefoonlijn van France Telecom opzeggen als ik kies voor Skype Online Number? Ik weet dat alam nummers niet gebeld kunnen worden.
  2. Moet ik andere telefoontoestellen aanschaffen?
  3. Hoe staat het met de kwaliteit van de verbinding?
  Graag advies?
  Groeten,Ton

 • Thalita van Heems, 10 april 2012 at 17:34 | Beantwoorden

  Beste Ton,
  Bedankt voor je reactie en geweldig dat onze blogposts over de landsgrenzen worden gelezen.
  Wanneer je op de homepage van Skype naar beneden scrolt zie je een aantal video’s staan die antwoord geven op je vragen. De kwaliteit van de verbinding hangt af van de internetverbinding. Wij hebben goede ervaringen en gebruiken het naast onze bestaande (mobiele) telefoon aansluitingen. Succes!

 • jan van mechelen, 17 januari 2015 at 22:50 | Beantwoorden

  sory ik wil me afmelden ik heb op de verkede app gedrukt heb pas een pc

Plaats een reactie

Verbinden en verbeteren