Lees ook ons corporate blog: platforme2e_logo_small

Nederland Werkt Online
Uw social platform

Intern kennis delen met Yammer

Beter en sneller kennis verspreiden binnen je organisatie. Altijd en overal brainstormen. Samenwerken aan projecten. Met Yammer is dit mogelijk. Een zakelijke social media oplossing die de productiviteit verhoogt. En daardoor ook nog kostenbesparend is. Start een beveiligd social netwerk voor jouw bedrijf en nodig je collega’s uit. Deel je kennis. Deel je ideeën. Deel je werk. Door simpel de vraag te beantwoorden ‘Waar werk je aan?’

Yammer versterkt je organisatie met de kracht van social media. Medewerkers plaatsen korte status updates om te laten weten waaraan ze werken. Dat is effectiever dan e-mail omdat het zichtbaar is voor iedereen. Expertise wordt gedeeld. Samenwerken is mogelijk voorbij de fysieke en organisatorische grenzen van het bedrijf. Werk samen aan projecten en documenten. Een eigen netwerk is gemakkelijk opgezet. Je nodigt je collega’s uit op basis van hun zakelijk e-mailadres. Hoe je dit kunt doen, zie je hier.

Vergroot je efficiency

Je hoeft niet meer in één ruimte te zijn om samen te werken. Werk met collega’s in realtime aan een document. Met hetzelfde gemak als je een document aanmaakt in Word of Google Docs. Deel documenten, spreadsheets, afbeeldingen en video’s. Een gemakkelijke manier om integraal aan een project te werken. Yammer is altijd beschikbaar. Overal. Via het web. En met hulpprogramma’s voor je computer, smartphone en tablet.

Kennis en ideeën verspreiden

Zoeken naar de juiste collega voor dat ene stukje informatie? Stel je vraag op Yammer. Het is meteen zichtbaar voor alle medewerkers. En sneller dan een e-mail sturen. Je laat weten waaraan je werkt. Deelt je ideeën. En anderen delen met jou. Of het nu een simpele vraag is over de instellingen van een smartphone of dat het gaat om jouw specifieke expertise. Je kunt delen met het hele bedrijf of met een groep. Volg een groep, collega of project en blijf op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen. Simpel, even Yammer checken.

Meer mogelijk

Yammer heeft nog veel meer functies. Je hoeft niet alles te gebruiken om de productiviteit van je organisatie te vergroten. Bespaar bijvoorbeeld op kostbare en lastig in te plannen bijeenkomsten. Overleggen, brainstormen en samenwerken doe je online. Hier leggen medewerkers van ModCloth uit hoe ze met Yammer konden voorkomen dat er dubbel werk gedaan werd. De gratis basisversie van Yammer is uitgebreid genoeg. De betaalde versie van Yammer kun je aanpassen aan jouw organisatie en biedt geavanceerde beheers- en beveiligingsmogelijkheden.

Aan de slag

Start nu met Yammer. Je zult verbaasd zijn hoe snel het omarmd wordt. Indrukwekkend wordt het wanneer je ziet dat je bijvoorbeeld klanten sneller kunt helpen. Omdat kennis van de gehele organisatie altijd paraat is. Een goed begin maken met Yammer? Neem contact op.

  • Thalita van Heems,
  • 17 januari 2012

Plaats een reactie

Verbinden en verbeteren