Lees ook ons corporate blog: platforme2e_logo_small

Nederland Werkt Online
Uw social platform

Linkedin: je zakelijke netwerk online

LinkedIn is een gratis sociaal netwerk voor professionals. Het is een online database van cv’s, maar dan uitgebreider en persoonlijker. Op een profiel staat informatie over werk(verleden) en zakelijke interesses. Door connecties met anderen aan te gaan bouw je een netwerk op. Bijvoorbeeld beginnend met mensen die je al kent. Gaandeweg komen meer contacten bij. Lees hieronder verder over de vele andere mogelijkheden.

Op zoek naar een professional, een nieuwe baan of een nieuwe werknemer? Deze vind je snel via Linkedin. Hét sociale netwerk van ervaren professionals, wereldwijd. Dit filmpje laat in enkele minuten de werking zien. Een Linkedin profiel aanmaken is gratis en eenvoudig. Na registratie kun je direct aan de slag. Je voegt een foto toe aan je profiel en vult persoonlijke gegevens in, opleidingen, werkervaring uit het verleden, huidige werkzaamheden en specialisaties.

Profielen

Je profiel is een online visitekaartje. Een goed profiel vergoot ook je vindbaarheid op internet. Google en andere zoekmachines maken gebruik van je publieke profiel. Je kunt kiezen of andere Linkedin gebruikers je profiel geheel of gedeeltelijk te zien krijgen. Het is ook mogelijk voor organisaties een  je bedrijfsprofiel aan te maken. Het werkt hetzelfde als het persoonlijke profiel maar dan met specifieke bedrijfsinformatie. Werknemers met een persoonlijk Linkedin profiel kunnen aangeven dat zij bij jouw bedrijf werken.

Connecties

Linkedin suggereert personen die mogelijk interessant zijn. Op basis van je eigen contacten, maar vooral ook naar aanleiding van wie zij kennen. Daarin schuilt de grote kracht: het kunnen verbinden met de relaties van je relaties. Dat gaat al snel om duizenden personen. Die je bovendien snel kan doorzoeken en direct of indirect een contactverzoek kan doen. LinkedIn zorgt ervoor dat je altijd verbonden blijft met je zakelijke relaties. Ook al veranderen zij van baan, e-mailadres of telefoonnummer.

Interactie

Je kunt een bericht plaatsen op jouw profiel wat zichtbaar is voor jouw netwerk. Handig voor als je iemand zoekt voor een project of zelf op zoek bent naar werk. Iemand uit jouw netwerk kan dit verzoek eenvoudig doorspelen in zijn of haar eigen netwerk. Zo bereik je op een snelle eenvoudige manier een groot aantal professionals. Dergelijke vacatures kun je ook plaatsen en doorzoeken in de Linkedin vacaturebank. Een goede voorbereiding op een komende ontmoeting begint vaak op Linkedin: verdiep je alvast in iemands genoten opleiding en werkverleden.

Aan de slag

Linkedin is gratis. Daarnaast zijn er ook verschillende betaalde abonnementen. Hoe meer je betaalt, hoe meer inzicht je krijgt in jouw netwerk. Mocht je behoefte hebben aan verdieping, de Academy van Nederland Werkt Online.nl geeft trainingen social media met daarin ook aandacht voor Linkedin.

 

  • Sam van Buuren,
  • 15 mei 2010

Plaats een reactie

Verbinden en verbeteren