Lees ook ons corporate blog: platforme2e_logo_small

Nederland Werkt Online
Uw social platform

Wunderkit: social projectmanagement

Wunderkit is een krachtige en eenvoudige tool voor allerlei projecten. Of het nu gaat om het opzetten van een nieuwe marketingcampagne, de verbouwing van je badkamer, of het ontwikkelen van een website. Bovenal is Wunderkit een social tool. Nodig anderen uit via e-mail, Twitter of Facebook om mee te werken aan een project. Omdat projecten ook publiekelijk gemaakt kunnen worden, is het een goede tool voor crowdsourcing.

Wunderkit is een product van 6Wunderkinder, de makers van de populaire getting-things-done app Wunderlist. Het aanmaken van taken met Wunderkit werkt op dezelfde manier als in Wunderlist maar dan met uitgebreidere functies voor samenwerken. Daarnaast is er het dashboard waarin alle ontwikkelingen binnen een project worden weergegeven. Met het onderdeel notes kun je gemakkelijk aantekeningen aan een project koppelen. In deze video wordt uitgelegd hoe je online samenwerkt met collega’s, familie of vrienden.

Overzicht met dashboard

In het dashboard houd je het overzicht van ieder project. Van iedereen binnen een project is hier te volgen wat ze doen en wat gezegd wordt. Bijvoorbeeld welke taken zijn aangemaakt. Commentaren en notities zijn hier ook te zien. Zelf direct een reactie plaatsen is eveneens mogelijk. De laatste ontwikkelingen staan steeds bovenin. Dit werkt op dezelfde manier als het volgen van de streams van bijvoorbeeld Twitter.

Taken beheren

Ieder project bestaat uit een of meerdere taken. Het aanmaken en beheren van taken werkt hetzelfde als in Wunderlist. Omdat Wunderkit gericht is op samenwerken, kunnen de verschillende taken toegewezen worden aan andere projectleden. Je kunt ze uiteraard ook aan jezelf toewijzen. Taken kunnen voorzien worden van een deadline door op het kalendericoontje te klikken. Voeg tags toe aan een taak en deze zijn gemakkelijk terug te vinden. Wanneer een taak gereed is, vink je deze af. In het dashboard wordt daar dan een update van geplaatst. De mogelijkheid om te reageren op taken of deze als favoriet aan te merken, maakt het volledig interactief.

Deel notes

Met het onderdeel notes zijn aantekeningen te verbinden aan een project. Hiermee deel je eenvoudig je gedachten over een project of taak met de andere projectleden. Net als bij de taken, kan je ook op notes reageren en markeren als favoriet. Online discussiëren over een project is daarmee net zo gemakkelijk als dat  je van social media zoals Facebook gewend bent.

Toekomstige uitbreidingen

Wunderkit is nog nieuw maar heeft al veel functionaliteit. In de toekomst worden er meer functies aan toegevoegd. In de planning staat het onderdeel files waarmee binnen een project bestanden gedeeld kunnen worden. De basisversie van Wunderkit is gratis. De betaalde Pro-versie zal in de toekomst meer mogelijkheden geven bij uitbreidingen. Bijvoorbeeld grotere opslagruimte voor bestanden.

Aan de slag

Maak een project aan in Wunderkit en probeer het zelf uit. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan uiteraard ook. Zo blijf je op de hoogte van alle handige online software en de beste tools die
Nederland Werkt Online.nl vindt en bespreekt.

  • Thalita van Heems,
  • 20 april 2012

Plaats een reactie

Verbinden en verbeteren